О клубу

Пауерлифтинг клуб Дисциплина основан је 12.02.2016. године са циљем промоције пауерлифтинг спорта. Први је пауерлифтинг клуб на територији општине Раковица.

Основао га је Милан Смиљанић, вицешампион света у пауерлифтингу, први и за сада једини освајач медаља са светског ИПФ првенства у историји српског пауерлифтинг спорта.

У импровизовану теретану је ушао први пут 1993. године. Највише је тренирао у теретани Славко и син на Видиковцу из разлога што се власник те теретане Савић Славољуб бавио тренинзима снаге. Такмичарским пауерлифтинг спортом се непрекидно бави преко 10 година, први пут у "Клубу дизача тегова Партизан". Вишеструки је државни шампион, шампион Балкана и актуелни државни рекордер у категорији +120кг. Такмичи се у класичном пауерлифтингу или популарно, RAW (без опреме). Освајач је свих такмичења из календара Поверлифтинг савеза Србије.

Завршио је Београдску пословну школу, трансфер програм и специјалистичке струковне студије на Факултету организационих наука. По образовању је специјалиста струковни менаџер за људске ресурсе (диплома, додатак дипломи). Ожењен је и отац двоје деце.

Због остварених резултата и доприноса развоју пауерлифтинг спорту, Поверлифтинг савез Србије је одлучио да га као врхунског спортисту награди бесплатним школовањем за програм лиценцирања у спорту (Уговор о лиценцирању) чиме је постао један од првих носилаца лиценце пауерлифтинг инструктора. Похађао је многе семинаре и држао је исте на тему поверлифтинг спорта.

Сви такмичари ПЛК Дисциплина такмиче се ИСКЉУЧИВО под окриљем Поверлифтинг савеза Србије, који је једини признати национални грански спортски савез за поверлифтинг спорт у Републици Србији.

Клуб је до сада изнео много освајача медаља и више државних и балканских шампиона, како у мушким, тако у женским категоријама. Поред оснивача, Смиљанић Милана, титуле првака државе освајали су: Копић Зоран, Петрић Сара, Чобановић Мартина, Тимотијевић Марина...

Кроз клуб је прошло мноштво перспективних такмичара и освајача медаља, како у младим тако у ветеранским категоријама од којих су најзапаженији: Грубић Драган, Срдановић Жељко, Радисављевић Милош, Рајовић Василије, Лакић Миливој, Стојановић Срђан, Ченић Душан, Недељковић Немања, Јован Тодоровић, Дино Главина, Игор Бабић... као и многи други.

Због успеха на Балканском првенству (27. и 28. маја) 2017. године, Милан Смиљанић је категоризован као врхунски спортиста, на основу Правилника.

У новембру 2018. године, Милан Смиљанић је именован за председника Поверлифтинг савеза Србије, а управљање клубом је преузела његова супруга Тамара Смиљанић.

Периодично се врше тестирања такмичара, а време и место тестирања се бирају по договору. Тестирање најчешће врши Смиљанић Милан.

058500
Данас
Јуче
Ове недеље
Last Week
Овог месеца
Last Month
Укупно прегледа
28
18
76
58007
1343
1370
58500

Ваша IP адреса 3.233.221.90
2023-11-29 13:07