О клубу

Пауерлифтинг клуб Дисциплина основан је 12.02.2016. године са циљем промоције пауерлифтинг спорта. Први је пауерлифтинг клуб на територији општине Раковица.

Основао га је Милан Смиљанић, вицешампион света у пауерлифтингу, први и за сада једини освајач медаља са светског ИПФ првенства у историји српског пауерлифтинг спорта.

У импровизовану теретану је ушао први пут 1993. године. Највише је тренирао у теретани Славко и син на Видиковцу из разлога што се власник те теретане Савић Славољуб бавио тренинзима снаге. Такмичарским пауерлифтинг спортом се непрекидно бави преко 10 година, први пут у "Клубу дизача тегова Партизан". Вишеструки је државни шампион, шампион Балкана и актуелни државни рекордер у категорији +120кг. Такмичи се у класичном пауерлифтингу или популарно, RAW (без опреме). Освајач је свих такмичења из календара Поверлифтинг савеза Србије.

Завршио је Београдску пословну школу, трансфер програм и специјалистичке струковне студије на Факултету организационих наука. По образовању је специјалиста струковни менаџер за људске ресурсе (диплома, додатак дипломи). Ожењен је и отац двоје деце.

Због остварених резултата и доприноса развоју пауерлифтинг спорту, Поверлифтинг савез Србије је одлучио да га као врхунског спортисту награди бесплатним школовањем за програм лиценцирања у спорту (Уговор о лиценцирању) чиме је постао један од првих носилаца лиценце пауерлифтинг инструктора. Похађао је многе семинаре и држао је исте на тему поверлифтинг спорта.

Сви такмичари ПЛК Дисциплина такмиче се ИСКЉУЧИВО под окриљем Поверлифтинг савеза Србије, који је једини признати национални грански спортски савез за поверлифтинг спорт у Републици Србији.

Клуб је до сада изнео много освајача медаља и више државних и балканских шампиона, како у мушким, тако у женским категоријама. Поред оснивача, Смиљанић Милана, титуле првака државе освајали су: Копић Зоран, Петрић Сара, Чобановић Мартина, Тимотијевић Марина...

Кроз клуб је прошло мноштво перспективних такмичара и освајача медаља, како у младим тако у ветеранским категоријама од којих су најзапаженији: Грубић Драган, Срдановић Жељко, Радисављевић Милош, Рајовић Василије, Лакић Миливој, Стојановић Срђан, Ченић Душан, Недељковић Немања, Јован Тодоровић, Дино Главина, Игор Бабић... као и многи други.

Због успеха на Балканском првенству (27. и 28. маја) 2017. године, Милан Смиљанић је категоризован као врхунски спортиста, на основу Правилника.

У новембру 2018. године, Милан Смиљанић је именован за председника Поверлифтинг савеза Србије, а управљање клубом је преузела његова супруга Тамара Смиљанић.

Периодично се врше тестирања такмичара, а време и место тестирања се бирају по договору. Тестирање најчешће врши Смиљанић Милан.